Matte Speedy

Matteprogrammet som lär ut multiplikations-
tabellen
och gör huvudräkning till en sport!

För både svag och stark!

För alla mellan 6 och 99 år!

Det är kul! Det är spännande! Det lär!

Fyra delar:

1. Lektioner

Storyn

Lektionerna består av enkla genomgångar på hur man kan tänka vid huvudräkning.
Tips, tricks och lathundar!
Välj först någon av de fyra räknesätten och sedan en lektion. Lektionen består av text och grafik. Du kan även höra Filurens beskrivning i datorns högtalare. Lektionen avslutas med en kontrollfråga som visar om eleven förstått lektionen.

2. Träna

Välj räknesätt och metod:
Bubblan – Blocket – Blandaren eller Lathunden!
Här tränar man t.ex. på multiplikationstabellen i lugn och ro. Eleven får hela tiden feedback på hur han räknar, men resultatet sparas inte.

3. Kvala

Det gäller att klara vissa gränser och tider för att kvala in till tävlingarna. Välj gren: Time Out, Stress eller Race. Dina bästa resultat sparas i rekordtabellerna. Kvalgränserna bestäms av läraren i Speedy manager. Klarar man inte kvalen så kan man inte delta i tävlingarna!

4. Tävla

Välj om du bara vill tävla mot dina egna sparade resultat eller mot dina kamrater. Man kan tävla med sig själv, med en kamrat som sitter vid samma dator eller en kamrat på en annan dator i nätverket.
Den största utmaningen är kanske att tävla mot andra via Internet. Inställningar görs i SpeedyManager.

 

Körkortet

Under resans gång skaffar sig eleven körkort. I körkortet antecknas alla resultat och då hon klarat lektioner och kval är hon redo att börja tävla.

Rekordlistorna

För varje gren och för varje bana skapas en rekordlista.

 

Speedy Manager

Med Speedy följer programmet Speedy Manager där läraren kan se hur eleverna lyckas i de olika momenten, se deras koder och deras bästa resultat. Läraren kan ställa in färger, ljud, skrivare m.m. Svårighetsgrader i tävlingar och kval kan ställas in så att de anpassas till ens egna elever.

Matte-Speedy är ett program för att träna huvudräkning på ett systematiskt men annorlunda sätt. Avsikten är att man ej ska tänka matte, snarare spel men till skillnad mot våra andra pyramidprogram, där alla moment kommer mer överraskande, så är Matte-Speedy ett program där man väljer det man ska öva på.

Man måste börja med lektionerna och träna innan man kan kvala. Och innan man kan tävla så måste man kvala in!

Filuren, från Den Flygande Mattan, fungerar som lärare och bedömare. Alla regler och all hjälp kan eleven både läsa och höra.

Om Speedy

Speedy kom till på mångas begäran att skapa ett program där man själv ska kunna välja de moment och den svårighetsgrad som man vill öva på.

Välj licens

Skola:
Välj nedladdningslicens,
nätverkslicens eller ‘ett till ett-licens’.
Privat: Välj nedladdningslicens.

Språk

Speedy finns på svenska och engelska. 

Alega

Windows  XP,  7,  8,  10
© Alega Software AB 2016