CHEOPS PYRAMID

En matematisk utmaning – för alla mellan 13 och 101

Passar bäst i årskurs 9 och på gymnasiets första årskurser

Du vandrar runt i pyramiden och ställs inför matteuppgifter enligt Cheops och Chefren. Mer flexibelt, fler överraskningar och härlig grafik,  Vi har lagt ned mycket tid och stora resurser för att ‘bräcka’ våra tidigare succeer med ‘gamla Cheops’ och Chefren.“

”Eleverna älskar Cheops. De blir sittande i långa stunder, gärna tillsammans med andra. Här tröttnar man inte i första taget.”
“Cheops är så bra att du kommer att vilja använda det utanför klassrummet.”
“Cheops känns som en klassiker inom matematikläromedel.
Cheops Pyramid
Nya “Cheops Pyramid – en matematisk utmaning” är ett program med matematik för högstadiet och gymnasiet. ”Nya Cheops” har gemensamma drag med den gamla “klassiska Cheops”, men bygger på en något annorlunda spelidé.

Uppslagsboken
En inbyggd matematisk uppslagsbok ger hjälp att hitta lösningar om eleverna kör fast. Där finns mängder av information, bilder och animeringar som eleverna kan lära av. Dessutom finns en hjälpruta till varje rum med tips och hjälp att styra tankarna åt rätt håll. Det är möjligt för läraren att reglera kravet för varje våning, reglera ljud, redigera uppslagsboken och hjälptexter.

Rekordtabellen
Vissa rum går på tid. De bästa resultaten sparas i Pyramidens rekordbok. Med nätverkslicens är rekordboken gemensam för alla användare och eleverna kämpar för att hamna i toppen av listan.

Storyn Via biblioteket i Skara hamnar man längst ned i Cheops Pyramid. Det gäller att ta sig ut genom en öppning på pyramidens topp. I pyramidens gångar och rum ställs man inför matematiska problem, logikspel och klurigheter. Löser man uppgifterna belönas man av Cheops med repstumpar. Löser man alla uppgifter i rummet får man två repstumpar, hälften rätt och du får en repstump. Vid sämre resultat kan man förlora rep, som man senare kan vinna tillbaka genom att lösa rummet igen. Har man tillräckligt med repstumpar kan man klättra upp till nästa plan. På nästa plan väntar nya utmaningar, med andra belöningar och något högre svårighetsgrad. Uppgifterna är maximalt varierade och håller barn och vuxna fångade i timmar.
Det sjävspelande pianot …
Finns högst upp i Pyramiden – i salongerna, intill spelhallen!
Nåt att se framemot då du klättrar från botten till pyramidens topp!

Åtta olika språk
Cheops finns nu på åtta olika språk:
svenska, danska, norska, isländska, engelska, tyska, italienska och holländska.
Alla språk ingår då du köper programmet

Storsäljare

Första versionen av Cheops Pyramid kom ut i början av 90-talet. Många av er känner igen Cheops från er egen skoltid. även om dagens version är betydligt vassare, framförallt grafiskt.

Språk

Cheops finns på
svenska, danska, norska och engelska.

Alla språk ingår.

Media

Skola:
Välj cd eller nedladdningslicens.
enanvändare-, nätverks- eller ’ett till ett-licens’.
Privat:
Välj cd eller nedladdningslicens.

Alega

Windows  8, 10, 11

© Alega Software AB

Följ oss på
Instagram